文件操作 - user-autologin.page
返回文件管理
返回主菜单
删除本文件
文件: /usr/share/help/pl/gnome-help/user-autologin.page
编辑文件内容
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="task" id="user-autologin" xml:lang="pl"> <info> <link type="guide" xref="user-accounts#manage"/> <link type="seealso" xref="shell-exit"/> <revision pkgversion="3.8" date="2013-04-04" status="review"/> <revision pkgversion="3.13.92" date="2014-09-22" status="review"/> <revision pkgversion="3.18" date="2015-09-28" status="final"/> <credit type="author copyright"> <name>Ekaterina Gerasimova</name> <email>kittykat3756@gmail.com</email> <years>2013</years> </credit> <include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="legal.xml"/> <desc>Konfiguracja automatycznego logowania po włączeniu komputera.</desc> <mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright"> <mal:name>Piotr Drąg</mal:name> <mal:email>piotrdrag@gmail.com</mal:email> <mal:years>2017-2018</mal:years> </mal:credit> <mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright"> <mal:name>Aviary.pl</mal:name> <mal:email>community-poland@mozilla.org</mal:email> <mal:years>2017-2018</mal:years> </mal:credit> </info> <title>Automatyczne logowanie</title> <p>Można zmienić ustawienia tak, aby użytkownik był automatycznie logowany po włączeniu komputera:</p> <steps> <item> <p>Otwórz <gui xref="shell-introduction#activities">ekran podglądu</gui> i zacznij pisać <gui>Użytkownicy</gui>.</p> </item> <item> <p>Kliknij <gui>Użytkownicy</gui>, aby otworzyć panel.</p> </item> <item> <p>Zaznacz konto użytkownika, które ma być automatycznie logowane.</p> </item> <item> <p>Kliknij przycisk <gui style="button">Odblokuj</gui> i wpisz swoje hasło.</p> </item> <item> <p>Przełącz <gui>Logowanie automatyczne</gui> na <gui>|</gui> (włączone).</p> </item> </steps> <p>Po następnym włączeniu komputera użytkownik zostanie automatycznie zalogowany. Jeśli włączono tę opcję, to nie będzie trzeba wpisywać hasła, aby się zalogować, co oznacza, że jeśli ktoś inny włączy komputer, to będzie miał dostęp do konta i prywatnych danych, w tym plików i historii przeglądarki.</p> <note> <p>Jeśli konto jest typu <em>Standardowe</em>, to nie można zmienić tego ustawienia. Skontaktuj się z administratorem komputera, który może zmienić to ustawienie za użytkownika.</p> </note> </page>
修改文件时间
将文件时间修改为当前时间的前一年
删除文件