文件操作 - shell-exit.page
返回文件管理
返回主菜单
删除本文件
文件: /usr/share/help/cs/gnome-help/shell-exit.page
编辑文件内容
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:if="http://projectmallard.org/if/1.0/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="task" version="1.0 if/1.0" id="shell-exit" xml:lang="cs"> <info> <link type="guide" xref="shell-overview"/> <link type="guide" xref="power"/> <link type="guide" xref="index" group="#first"/> <revision pkgversion="3.6.0" date="2012-09-15" status="review"/> <revision pkgversion="3.10" date="2013-11-02" status="review"/> <revision pkgversion="3.13.92" date="2014-09-22" status="candidate"/> <revision pkgversion="3.24.2" date="2017-06-11" status="candidate"/> <credit type="author"> <name>Shaun McCance</name> <email>shaunm@gnome.org</email> </credit> <credit type="author"> <name>Andre Klapper</name> <email>ak-47@gmx.net</email> </credit> <credit type="author"> <name>Alexandre Franke</name> <email>afranke@gnome.org</email> </credit> <credit type="editor"> <name>Ekaterina Gerasimova</name> <email>kittykat3756@gmail.com</email> </credit> <credit type="editor"> <name>David Faour</name> <email>dfaour.gnome@gmail.com</email> </credit> <include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="legal.xml"/> <desc>Naučte se, jak správně odejít od svého účtu, ať už odhlášením nebo přepnutím uživatele apod.</desc> <!-- Should this be a guide which links to other topics? --> <mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright"> <mal:name>Adam Matoušek</mal:name> <mal:email>adamatousek@gmail.com</mal:email> <mal:years>2012</mal:years> </mal:credit> <mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright"> <mal:name>Marek Černocký</mal:name> <mal:email>marek@manet.cz</mal:email> <mal:years>2014, 2015</mal:years> </mal:credit> </info> <title>Odhlášení nebo přepnutí uživatele, vypnutí</title> <p>Když skončíte u počítače, můžete jej vypnout, uspat (kvůli úspoře energie) nebo jej ponechat zapnutý a odhlásit se.</p> <section id="logout"> <title>Odhlášení nebo přepnutí uživatelů</title> <p>Abyste umožnili ostatním uživatelům použít počítač, můžete se buď odhlásit nebo nebo zůstat přihlášeni a jen přepnout uživatele. Po přepnutí uživatelů zůstanou vaše aplikace běžet a když se přihlásíte zpátky, bude vše tam, kde jste to opustili.</p> <p>Když se chcete <gui>Odhlásit</gui> nebo <gui>Přepnout uživatele</gui>, klikněte na <link xref="shell-introduction#yourname">systémovou nabídku</link> na pravé straně horní lišty, klikněte na své jméno a pak zvolte příslušnou položku.</p> <note if:test="!platform:gnome-classic"> <p>Položky <gui>Odhlásit se</gui> a <gui>Přepnout uživatele</gui> se v nabídce objeví jen v případě, že máte v systému více než jeden uživatelský účet.</p> </note> <note if:test="platform:gnome-classic"> <p>Položka <gui>Přepnout uživatele</gui> se v nabídce objeví jen v případě, že máte v systému více než jeden uživatelský účet.</p> </note> </section> <section id="lock-screen"> <info> <link type="seealso" xref="session-screenlocks"/> </info> <title>Zamknutí obrazovky</title> <p>Když odcházíte od svého počítače jen na krátkou chvíli, měli byste zamknout obrazovku, abyste zabránili ostatním lidem v přístupu ke svým souborům a běžícím aplikacím. Až se vrátíte, vytáhněte oponu na <link xref="shell-lockscreen">zamykací obrazovce</link> a zadejte své heslo, abyste se přihlásili zpět. Pokud obrazovku nezamknete, stane se tak automaticky po uplynutí určené doby.</p> <p>Abyste zamkli obrazovku, klikněte na systémovou nabídku na pravé straně horní lišty a pak zmáčkněte zamykací tlačítko v dolní části nabídky.</p> <p>Když je obrazovka zamknutá, mohou se ostatní uživatelé přihlásit ke svým vlastním účtům kliknutím na <gui>Přihlásit se jako jiný uživatel</gui> na obrazovce s heslem. Až skončí, můžete se přepnout zpět na svoji pracovní plochu.</p> </section> <section id="suspend"> <info> <link type="seealso" xref="power-suspend"/> </info> <title>Uspání</title> <p>Abyste ušetřili energii, uspěte svůj počítač, když jej zrovna nepoužíváte. Pokud používáte notebook, standardně jej GNOME uspí automaticky při zavření víka. Při uspání se pouze uchová stav v paměti počítač a většina součástí počítače se vypne. Během uspání je zapotřebí napájení, ale odběr je velmi malý.</p> <p>Když chcete počítač uspat ručně, klikněte na systémovou nabídku na pravé straně horní lišty. Zde pak podržte zmáčknutou klávesu <key>Alt</key> a klikněte na tlačítko pro vypnutí, nebo stačí na tlačítko pro vypnutí kliknout dlouze.</p> </section> <section id="shutdown"> <!--<info> <link type="seealso" xref="power-off"/> </info>--> <title>Vypnutí nebo restart</title> <p>Když chcete svůj počítač úplně vypnout nebo provést úplný restart, klikněte na systémovou nabídku na pravé straně horní lišty a zmáčkněte vypínací tlačítko v dolní části nabídky. Otevře se dialogové okno, které vám nabídne, jestli chcete <gui>Restartovat</gui> nebo <gui>Vypnout</gui>.</p> <p>V případě, že jsou zrovna přihlášeni nějací další uživatelé, nebude vám umožněno počítač vypnout nebo restartovat, protože byste tím ukončili jejich sezení. Pokud jste ale správci, budete dotázáni, jestli se má i přesto počítač vypnout/restartovat.</p> <note style="tip"> <p>Vypnout počítač můžete chtít, když jej potřebujete přenést a není na baterie, nebo když jsou bateri málo nabité a nemáte nabíječku. Vypnutý počítač má také <link xref="power-batterylife">nižší spotřebu</link>, než když je uspaný.</p> </note> </section> </page>
修改文件时间
将文件时间修改为当前时间的前一年
删除文件