文件操作 - sharing-desktop.page
返回文件管理
返回主菜单
删除本文件
文件: /usr/share/help/cs/gnome-help/sharing-desktop.page
编辑文件内容
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="task" version="1.0 if/1.0" id="sharing-desktop" xml:lang="cs"> <info> <link type="guide" xref="sharing"/> <link type="guide" xref="prefs-sharing"/> <revision pkgversion="3.14" date="2015-01-25" status="candidate"/> <revision pkgversion="3.18" date="2015-09-28" status="review"/> <credit type="author"> <name>Ekaterina Gerasimova</name> <email>kittykat3756@gmail.com</email> </credit> <credit type="editor"> <name>Michael Hill</name> <email>mdhillca@gmail.com</email> </credit> <credit type="author"> <name>Jim Campbell</name> <email>jcampbell@gnome.org</email> </credit> <include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="legal.xml"/> <desc>Jak pomocí VNC ostatním lidem umožnit vidět a používat vaši pracovní plochu.</desc> <mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright"> <mal:name>Adam Matoušek</mal:name> <mal:email>adamatousek@gmail.com</mal:email> <mal:years>2012</mal:years> </mal:credit> <mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright"> <mal:name>Marek Černocký</mal:name> <mal:email>marek@manet.cz</mal:email> <mal:years>2014, 2015</mal:years> </mal:credit> </info> <title>Sdílení vaší plochy</title> <p>Můžete dovolit ostatním lidem zobrazit si a ovládat vaše uživatelské prostředí z jiného počítače pomocí příslušné aplikace. Povolení přístupu a předvolby zabezpečení najdete v nastavení <gui>Sdílení obrazovky</gui>.</p> <note style="info package"> <p>Aby bylo viditelné <app>Sdílení obrazovky</app>, musíte mít nainstalovaný balíček <gui>Vino</gui>.</p> <if:choose xmlns:if="http://projectmallard.org/if/1.0/"> <if:when test="action:install"> <p><link action="install:vino" style="button">Nainstalovat Vino</link></p> </if:when> </if:choose> </note> <steps> <item> <p>Otevřete přehled <gui xref="shell-introduction#activities">Činnosti</gui> a začněte psát <gui>Sdílení</gui>.</p> </item> <item> <p>Kliknutím na <gui>Sdílení</gui> otevřete příslušný panel.</p> </item> <item> <p>Pokud je vypínač <gui>Sdílení</gui> v poloze <gui>○</gui> (vypnuto), přepněte jej na <gui>❙</gui> (zapnuto).</p> <note style="info"><p>Text pod popiskem <gui>Název počítače</gui> je možné upravit a <link xref="sharing-displayname">změnit</link> tak název svého počítače, kterým se prezentuje v síti.</p></note> </item> <item> <p>Vyberte <gui>Sdílení obrazovky</gui>.</p> </item> <item> <p>Abyste ostatním umožnili zobrazit si vaši pracovní plochu, přepněte vypínač <gui>Sdílení obrazovky</gui> na <gui>❙</gui> (zapnuto). Bude to znamenat, že ostatní lidé se mohou připojit k vašemu počítači a zobrazit si, co máte na obrazovce.</p> </item> <item> <p>Abyste ostatním umožnili pracovat ve vašem uživatelském prostředí, přepněte <gui>Umožnit vzdálené ovládání</gui> na <gui>❙</gui> (zapnuto). Díky tomu budou moci ostatní pohybovat vaší myší, spouštět aplikace a procházet soubory ve vašem počítači, v závislosti na bezpečnostním nastavení, které se právě používá.</p> <note style="tip"> <p>Když je <gui>Sdílení obrazovky</gui> v poloze <gui>❙</gui> (zapnuto), je tato volba ve výchozím stavu zapnutá.</p> </note> </item> </steps> <section id="security"> <title>Zabezpeční</title> <p>Je důležité, abyste zvážili všechny dosahy jednotlivých bezpečnostních voleb, než je změníte.</p> <terms> <item> <title>Nové připojení se musí dotázat o svolení</title> <p>Jestli chcete mít možnost volit, jestli někomu povolit přístup ke svému uživatelskému prostředí či ne, zapněte <gui>Nové připojení se musí dotázat o svolení</gui>. Když tuto volbu vypnete, nebudete na svolení, že se může někdo připojit k vašemu počítači, dotazováni.</p> <note style="tip"> <p>Tato volba je ve výchozím stavu zapnutá.</p> </note> </item> <item> <title>Vyžadovat heslo</title> <p>Aby bylo po ostatních lidech požadováno použití hesla při připojení k vaší pracovní ploše, zapněte <gui>Vyžadovat heslo</gui>. Když tuto volbu nepoužijete, bude si moci vaši pracovní plochu zobrazit kdokoliv.</p> <note style="tip"> <p>Tato volba je ve výchozím stavu vypnutá, ale měli byste ji zapnout a nastavit bezpečné heslo.</p> </note> </item> <!-- TODO: check whether this option exists. <item> <title>Allow access to your desktop over the Internet</title> <p>If your router supports UPnP Internet Gateway Device Protocol and it is enabled, you can allow other people who are not on your local network to view your desktop. To allow this, select <gui>Automatically configure UPnP router to open and forward ports</gui>. Alternatively, you can configure your router manually.</p> <note style="tip"> <p>This option is disabled by default.</p> </note> </item> --> </terms> </section> <section id="networks"> <title>Sítě</title> <p>V části <gui>Sítě</gui> jsou uvedeny sítě, ke kterým jste právě připojeni. Použijte vypínač vedle jednotlivých sítí k volbě, kde může být vaše pracovní plocha sdílena.</p> </section> <section id="notification-icon"> <title>Zastavení sdílení obrazovky</title> <p>Pomocí <gui>ikony upozornění</gui> v pořadači zpráv můžete kohokoliv, kdo si prohlíží vaši pracovní plochu, odpojit. Uděláte to následovně:</p> <steps> <item><p>Otevřete pořadač zpráv zmáčknutím <keyseq><key>Super</key> <key>M</key></keyseq> nebo přesunutím ukazatele myši do úplně spodní části obrazovky.</p></item> <item><p>V <gui>pořadači zpráv</gui> klikněte na ikonu <gui>Plochy</gui>. Tím se otevře panel <app>Sdílení</app>.</p> </item> <item><p>Vyberte <gui>Sdílení obrazovky</gui>.</p></item> <item><p>Vypínač <gui>Sdílení obrazovky</gui> přepněte do polohy <gui>○</gui> (vypnuto).</p></item> </steps> </section> </page>
修改文件时间
将文件时间修改为当前时间的前一年
删除文件